Naast de allerhoogste afdrukkwaliteit die wij u kunnen bieden met HD Print is duurzaamheid het andere grote voordeel van watergebaseerde inkjet.

In een vergelijkend onderzoek is naar voren gekomen dat de inkjet techniek van de Fujifilm Jetpress 720S de meest duurzame druktechniek is voor commercieel drukwerk in kleine en middelgrote oplagen.

Een besparing op grondstoffen, het reduceren van afvalstromen en de goede recycle eigenschappen van papier wat bedrukt is met onze op water gebaseerde inkt heeft zelfs de overheid overtuigd. Deze druktechniek is dan ook geplaatst op de nationale milieulijst.

Wij besparen bijvoorbeeld 30% op papierverbruik in vergelijking met collega drukkers in hetzelfde segment door het wegvallen van inschiet (in offset verdwijnen dus 1 op de 3 pallets in de afvalbak!). Hierdoor hebben we óók de mogelijkheid om tegen een economisch tarief kleine oplages te produceren.

Ons waterverbruik is verminderd met 165.000 liter per jaar omdat in het productieproces geen waterverspilling meer optreedt, dit in tegenstelling tot de traditionele offset druktechniek waarbij in het gehele productieproces enorm veel water wordt verbruikt.

Doordat we werken met een directe druktechniek verbruiken we nagenoeg geen verbruiksgoederen zoals: offsetplaten, rubberdoeken, anorganische wasmiddelen, isopropylalcohol, toners, olieen, antismetpoeder, ontwikkelvloeistoffen of vloeibare toners.  Wanneer je dan bedenkt dat al deze middelen ook nog verpakt en getransporteerd moeten worden dan begrijp je dat we hier een enorme milieu winst hebben geboekt.

Uiteindelijk hebben we natuurlijk te maken met bedrukt papier wat op een gegeven moment haar waarde verliest, dit bedrukte papier is overigens voor 95% de-inkable, en daardoor geschikt voor recycling en hergebruik van wit papier. De hoogste mate van recyclebaarheid in de markt.

De milieudoelen zijn bekend voor 2020 en 2030, doet u mee en maakt u de slag naar duurzaam voor wat betreft uw drukwerk?