Interview met Jörgen Impressed

Kun jij je je allereerste werkdag bij Impressed nog herinneren?
Jazeker, dat is volgend jaar 20 jaar geleden op de dag dat Impressed in oktober 8 jaar bestond. Ik viel gelijk met m’n neus in het gebak!

Wat is in de grafische wereld het grootste verschil tussen toen en nu?
Uiteraard de automatisering en dat alles zoveel sneller is geworden alhoewel ik al wel o.a. 13 jaar op dezelfde pers-druk.

Heb je ooit getwijfeld om iets anders te gaan doen?
Nee… nou ja eigenlijk wel. Ik heb bij de brandweer gesolliciteerd. Tja het fikkie stoken trok toch altijd aan. Maar helaas… ze zochten geen drukkers maar wel mensen die bv handig zijn met auto-onderhoud aan de bluswagens om de wachttijd tijd te vullen.

Wat is je hoogtepunt bij Impressed in deze bijna 20 jaar?
Dé film! Toen Impressed 10 jaar bestond hebben we die met het hele personeel en een paar klanten hebben gemaakt. Een parodie over het leven van Bas en Sandra in de drukkerij. We hebben enorm gelachen destijds. Drie zaterdagen met elkaar gefilmd en gemonteerd. Hij staat nog op Youtube onder “a bad Impression”

Wat wilde je vroeger altijd worden?
Brandweerman! Maar gezien opa boekdrukker was en ik daar in de puberteit wel het één en ander van meekreeg, toch de grafische richting gaan volgen.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Fietsen vind ik leuk; veel op de elektrische fiets maar ook thuis op de spinfiets.

Is er iets dat jouw collega’s na al die jaren nog steeds niet weten?
Nee hoor, geen idee. Ik ben een open boek!

Hoe doe jij het liefste je vakantie invullen?
Als het even kan in Griekenland. Niet te vroeg opstaan en dan een afwisseling van beetje actief en lekker zwemmen. Na eerst een heerlijk ontbijtje natuurlijk!

Wat is je grootste talent?
Mijn inzet: ik ga er elke dag voor om alles goed, netjes én op tijd af te hebben.

Hoe ziet een geluksmomentje er voor jou uit?
Eh een lekker speciaal biertje doen in het Biercafe Leiden met mijn broer, vrienden of in het verre verleden met dates! Maaaarrrr die tijd is voorbij, met liefde Simone nu in Pijnacker dus op zoek naar een nieuw Biercafe in Delft bijvoorbeeld.

Op wie of wat ben je trots?
Na enig nadenken; mijn nichtjes! Ze hebben beiden jeugdreuma en kunnen veel dingen niet zo makkelijk als klasgenootjes. Ze regelen dat toch maar wel, dat ze met extra zelf geregelde hulp, toch meekunnen als ze bijvoorbeeld een uitje hebben.

Hoe kijk je naar de toekomst?
Privé: heerlijk vooruitzicht; Ik woon net samen en hoop zo lang gelukkig te blijven!

Zakelijk: Dat ik lekker kan blijven drukken de komende jaren. De sign is niks voor mij namelijk. Die mannen moeten vaak de hoogte in en een ladder is niet mijn favorietje zeg maar!