Laten we proberen om het juiste antwoord te vinden.

Aanleverspecificaties Drukwerk

Hoe moet ik mijn ontwerpen aanleveren?

Bij Impressed print & sign zijn we gespecialiseerd in grafisch ontwerp van uw communicatie-uitingen. Levert u een ontwerp bij ons aan? Neem onze aanleverspecifcaties in acht voor het beste resultaat. Bij vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Wat zijn de aanleverspecificaties?

• Zorg dat de tekst in het ontwerp is omgezet naar contouren/outlines.

• Full colour (4/0 – 4/4) bestanden maak je altijd op in CMYK, dus geen steunkleuren (PMS kleuren) gebruiken.

• Maak het bestand op met een afloop van 3 mm. Laat de achtergrond doorlopen over de afloop, hier geldt namelijk een minimale speling tijdens het snijden. Dit voorkomt witranden na het snijden en zorgt ervoor dat de achtergrond mooi doorloopt aan alle zijden.

• Bij het gebruik van afbeeldingen raden wij u aan een resolutie van 300 DPI te gebruiken. Omdat dit niet altijd mogelijk is, hanteren we een minimale resolutie van 150 DPI.

• Bij het gebruik van lijnen en strepen mag de dikte niet uitkomen onder 0,25 pt. Diapositieve lijnen moeten een minimale dikte van 0,5 pt. hebben.

• De minimale lettergrootte die wij u aanraden is 6 pt. De leesbaarheid is ook afhankelijk van het lettertype en materiaal dat gebruikt wordt.

• Zorg dat de kleurdekking in het ontwerp nooit hoger is dan 280% (de percentages cyaan, magenta, geel en zwart bij elkaar opgeteld).

• Gebruik voor diep zwart/rich black de volgende opbouw: C50%; M40%; Y40%; en K100%. Gebruik diep zwart/rich black alleen voor grotere vlakken en tekst, niet voor tekst die kleiner is dan 15 pt of platte tekst.

• Opmaak met witte contour (‘stroke’) of vulling (‘fll’) mag nooit op overdruk (‘overprint’) staan. Wit op overdruk vervalt in het uiteindelijke drukwerk.

• Wij raden aan om bestanden voor drukwerk op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en het bestand als drukklare pdf aan te leveren. De bestanden dienen aangeleverd te worden als 1 laag. Als alternatieve bestanden kun je .jpg of .tif (1 laag) aanleveren.

Hoe maak ik een PDF ?

We ontvangen van u graag een drukklaar pdf. Professionele vormgevers werken met InDesign. Vanuit dat programma is het eenvoudig om een drukklaar pdf-bestand te maken. Vanuit een tekstverwerker, zoals Word of OpenOffice, is dat veel moeilijker. De aanleverspecificaties sturen wij u toe zodra de offerte wordt omgezet naar een opdracht. Je kunt de aanleverspecificaties hier alvast inzien.

Aanleverspecificaties voor sign

Logo

Logo printen:

Logo’s ontvangen wij graag als .eps, .ai, .pdf vectoren bestand.
De teksten omzetten naar contouren, lijnen omzetten naar een omtreklijn.
Gebruik cmyk-kleuren of PMS kleuren.

Logo snijden:
Logo’s onvangen wij graag als .eps, .ai, .pdf vectoren bestand.
De teksten omzetten naar contouren, ook lijnen omzetten naar een omtreklijn.
Lijnen met elkaar verbinden en overbodige lijnen verwijderen.

Logo printen en contoursnijden:
Logo’s ontvangen wij graag als .eps, .ai, .pdf vectoren bestand.
De teksten omzetten naar contouren, lijnen omzetten naar een omtreklijn.

Gebruik cmyk-kleuren of PMS kleuren. Voor het aanleveren van contour gesneden logo’s dient u in het bestand een contourlijn aan te leveren. De contourlijn dient een steunkleur te zijn met de naam CutContour. Contourlijnen met elkaar verbinden en overbodige lijnen verwijderen. Alles in 1 laag plaatsen.

 

Drukwerk

Hoe duurzaam is het gebruik van papier?

Bos = CO2-reductie. Papier is CO2-opslag.
Hout = een hernieuwbare grondstof.  Het Europese bosoppervlak is sinds 1950 met 30% gegroeid en alle door Nederlandse papierfabrieken gebruikte verse houtvezels komen uit duurzaam beheerd bos.
Papier en karton = 86% recycling.
Oud papier = belangrijkste grondstof nieuw papier. 85% van het in Nederland gemaakte papier en karton bestaat uit oud papier.

Zie voor meer informatie : http://papierenkarton.nl/duurzaamheid-mvo/

Welke papiersoort kan ik het beste kiezen?

Dat is een kwestie van doel en smaak, wanneer je kiest voor een natural look of een matte uitstraling kan je het beste kiezen voor een ongestreken papiersoort,  dit papier heeft een touch en kan aansluiten bij je beleving.  Wanneer je echter de voorkeur hebt om je foto’s te meer te laten glanzen kan je beter kiezen voor een silk of gloss kwaliteit. Shana en Aad zijn bij ons de papier experts, neem even contact op en ze helpen je graag bij het doornemen van de monster collecties.

Welk grams gewicht moet ik aanhouden voor het omslag?

Het is afhankelijk van formaat en omvang van de brochure en de bindwijze. Om iets stevigs in handen te hebben adviseren wij minimaal 250 of 300 grs papier, je kan ook kiezen om een afwijkende papiersoort voor het omslag te kiezen, namelijk sulfaatkarton.  Dit papier is met eenzelfde grams gewicht toch net wat steviger.

Op welke manier kan ik het beste mijn brochure of boek binden?

Brochures en boeken kunnen op veel verschillende manieren worden gebonden, de meest voorkomende bindtechnieken zijn : geniet gebrocheerd, garenloos gelijmd of genaaid gebonden.  Uiteraard is er nog veel meer mogelijk, als je contact opneemt met Dolf, Aad of Shana  vertellen zij je graag alles over mogelijkheden

HD Print

Wat is HD print?

HD print is een druktechniek welke werkt via de inkjettechnologie.  Dit is een digitale printtechniek die de meest gedetailleerde afdrukken kan maken op een velformaat van 52 x 72 cm.  Personaliseren is mogelijk omdat elke afdruk uniek is.  Ook is het de meest duurzame druktechniek omdat er nagenoeg geen afval wordt gegenereerd, het bedrukte materiaal is tevens bijna geheel de-inkable.

Standaardmaten of zo groot mogelijk?

De standaard formaten die in Nederland worden gebruikt zijn de DIN formaten

A6 : 10,5 x 14,8 cm

A5 : 14,8 x 21 cm

A4 : 21 x 29,7 cm

A3 : 29,7 x 42 cm

A2 : 42 x 59,4 cm

A1 : 59,4 x 84,1 cm

A0 : 84,1 x 118,9 cm

Om onderscheidend te zijn adviseren wij u juist een afwijkend formaat te kiezen, uw product valt op tussen de standaard versies en het heeft vaak geen consequentie voor de kostprijs.

Wat dacht u van de B-formaten

B5 : 17 x 24 cm

B4 : 24 x 34 cm

B3 : 34 x 48 cm

Of een vierkant formaat, tot maximaal 24,5 x 24,5 cm kunnen wij de indeling maken voor een kosten efficiënt product.   

Of wat dacht u van een boek met een paginaformaat van 48 x 70 cm,  in kleine oplages is dit met HD print ook bereikbaar geworden voor een passend tarief.

Hoe gedetailleerd is het drukbeeld van een HD Print?

Onze inkjet technologie werkt met inktdruppels van 2 picoliter  (2/1000 ml). Deze worden opgebracht door nozzles. Bij een conventionele druktechniek wordt gewerkt met een rastertechnologie door de unieke fijnheid en de sophisticated software is er geen rastertechnologie nodig. De afbeeldingen zijn dan ook van fotografische kwaliteit. De voorspelbaarheid van het proces zorgt ook voor een consistente drukkwaliteit, in de order maar ook bij herhaalopdrachten.

Veroorzaakt HD Print ook een verhoogd en glanzend drukbeeld in HD print?

Wij werken met een watergebaseerde inkjet technologie, deze is toepasbaar op bijna alle beschikbare papier soorten.  De inkt wordt door het papier geabsorbeerd en geeft een natuurlijk drukbeeld af.  Doordat wij geen druk toepassen houden de beelden veel contrast en heldere kleuren.

Waarom vanaf 50 stuks?

In principe kan je elke oplage drukken die je wenst, het is echter met onze HD Print techniek financieel interessanter om deze oplage te drukken. POD (printing on demand) heeft een andere prijs-kwaliteit verhouding.

Belettering

Kan ik een voertuig met belettering gewoon wassen?

Nadat uw voertuig is voorzien van belettering raden we u aan om het voertuig minimaal 2 weken niet te wassen. Daarna kunt u het voertuig het beste met de hand wassen. Het wassen van uw voertuig in de wasstraat is altijd op eigen risico.

Ontstaan er spookbeelden bij het verwijderen van belettering?

Ja. De folies die we gebruiken hebben een UV-block, waardoor zonlicht niet door de folie heen komt. De laklaag onder de folie kan daardoor niet verbleken. Op plaatsen waar geen belettering zit kan dat wel gebeuren.

Ik wil reflecterende bestickering op mijn voertuig. Maken jullie dat ook?

Jazeker. Reflecterende folie is vooral bekend van voertuigen van de overheid, zoals politie, brandweer en ambulances. Daarnaast wordt reflecterende bestickering aangebracht als lijn-, contour of veiligheidsmarkering. Impressed levert de 3M Reflective-serie die is goedgekeurd volgens de Europese ECE104-norm.

Mijn voertuig verandert van kleur door de voertuigreclame. Moet ik het opnieuw registreren?

Ja, volgens de wet moet u bij de RDW melden dat uw auto van kleur is veranderd. De RDW past de kleur op het kentekenbewijs dan aan naar de nieuwe kleur. Dit geldt overigens niet voor bedrijfsauto’s. De aanpassing is kosteloos en meer informatie vindt u op www.rdw.nl.

Moet ik mijn auto wassen voordat ik ‘m breng voor de belettering?

Wij prefereren een schoon voertuig. Echter adviseren wij het voertuig niet gepoetst aan te leveren, aangezien wij deze laag weer moeten verwijderen in verband met de hechting van de belettering.

Overige vragen

Waarom Impressed uw partner is voor het maken van al uw bedrijfsuitingen?

Het draait om vertrouwen, vakkennis, respect en plezier,  laat onze klanten het maar vertellen.

Geen antwoord op jouw vraag? Contact ons