Interview met Marco 10 jaar in dienst Impressed

Kun jij je je allereerste werkdag bij Impressed nog herinneren?
Jazeker! Dat is aanstaande januari alweer 10 jaar geleden! Het was best flink wennen aan een vol druk kantoor met 7 collega’s en meerdere mensen waarvan ik er al een aantal kende. Ik kwam van een rustige werkplek waar we met maximaal 2-3 zaten dus: even schakelen!

Wat is in de grafische wereld het grootste verschil tussen toen en nu?
De digitalisering! Daardoor vielen er veel orders weg, maar kwamen er op andere manieren weer nieuwe voor terug. Onze Jetpress werd na mijn komst geïntroduceerd en dat gaf een ander soort opdrachten door zijn enorme mogelijkheden. We hebben ‘m mede ingezet als klantenbinder en nodigden mensen uit voor een leuke rondleiding, waarbij ze LIVE hun eigen opdracht op de pers zagen draaien. Dat gaf veel enthousiaste gezichten omdat sommigen er toch een ander beeld bij hadden.

Later kwam ook de Sign erbij, een hele leuke aanvulling!

Heb je ooit getwijfeld om iets anders te gaan doen?
Niet echt, mijn vader startte ooit Drukkerij Aktief en zei: ik doe dit voor mezelf maar misschien vind je het zelf “later als je groot bent” ook leuk. Het is er dus met de paplepel ingegoten waarna ik een opleiding deed om te kijken of ik het daadwerkelijk leuk vond. De rest is geschiedenis.

Wat is je hoogtepunt bij Impressed in deze 10 jaar?
De uitjes!! We doen altijd leuk georganiseerde uitjes waar ik veel plezier aan beleef. Mijn eerste uitje destijds was met ook net gestarte collega’s Fred, Suzanne en Patrick. Ik nam een originele bowling-kegel als wisselbeker mee naar de bowlingbaan en won gelijk de wedstrijd! We hebben er een flinke borrel op genomen ?.

Wat is je lieverlingskleur?
Eh, is er een andere dan blauw??

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Ik ga graag met onze hond Bear naar Kijkduin om te wandelen. Beetje hardlopen en af en toe golfen al heb ik daarvoor net te weinig tijd. Verder ben ik een echte voetval fan van, durf het bijna niet te zeggen, ADO DEN HAAG.

Is er iets dat jouw collega’s na die 10 jaar nog steeds niet weten?
Ik ben een open boek en heb geen geheimen.

Hoe doe jij het liefste je vakantie invullen?
In tegenstelling tot de naam van mijn oude Drukkerij Aktief, ben ik dat zelf vooral niet op vakantie! Ik mag graag naar Italië gaan of de Griekse eilanden, bootje varen bv. En hoe leuk is het als mijn dochters met aanhang ook nog aankomen waaien een paar dagen.

Wat is je grootste talent?
Organiseren en overzicht hebben op de lopende zaken en wat er speelt bij klanten. Al doet mijn chaotische bureau anders vermoeden. Ballen in de lucht houden en blijven communiceren!

Hoe ziet een geluksmomentje er voor jou uit?
Ik ben een gezinsman, dus naar het strand met m’n meiden en aanhang en hond om lekker met zn allen te eten!.

Hoe kijk je naar de toekomst?
Het is moeilijk om vandaag de dag ver vooruit te kijken. De snelle veranderingen, papierschaarste, hoge prijzen en een overspannen energiemarkt. Je beleid daarop continue aanpassen is momenteel erg lastig. Vroeger deed je dat 5 jaar vooruit en nu praat je over maanden.

Wat kunnen we van jou leren?
PLEZIER!! In alles wat je doet en dat doorgeven aan je omgeving. Zowel zakelijk als privé.

Nog een leuke afsluiter die je aan ons kwijt wilt?
Aan je leverancier die op bezoek is vragen uit interesse:
Wat leuk! Hoeveel maanden ben je zwanger?

Je voelt m al aan; niet zwanger dus.

Ze leveren nog steeds aan ons ?