In een vergelijkend onderzoek is naar voren gekomen dat de watergebaseerde inkjet techniek van de Fujifilm Jetpress 720S die wij hebben de meest duurzame druktechniek is voor commercieel drukwerk in kleine en middelgrote oplagen.

Een besparing op grondstoffen, het reduceren van afvalstromen en de goede recycle eigenschappen van papier wat bedrukt is met op water gebaseerde inkt heeft zelfs de overheid overtuigd. Deze druktechniek is dan ook geplaatst op de nationale milieulijst.

Wij besparen bijvoorbeeld 30% op papierverbruik in vergelijking met collega drukkers in hetzelfde segment door het wegvallen van inschiet (dus 1 op de 3 pallets verdwijnt in het de afvalbak!). Hierdoor hebben we óók de mogelijkheid om tegen een economisch tarief kleine oplages te produceren.

Ons waterverbruik is verminderd met 165.000 liter per jaar omdat in het productieproces geen waterverspilling meer optreedt, dit in tegenstelling tot de traditionele offset druktechniek waarbij in het gehele productieproces enorm veel water wordt verbruikt.

Doordat we werken met een directe druktechniek verbruiken we nagenoeg geen verbruiksgoederen zoals bijvoorbeeld: offsetplaten, rubberdoeken, anorganische wasmiddelen, isopropylalcohol, toners, tonerverpakkingen, antismetpoeder, ontwikkelvloeistoffen of vloeibare toners.  Wanneer je dan bedenkt dat al deze middelen ook nog verpakt en getransporteerd moeten worden dan begrijp je dat we hier een enorme winst hebben geboekt.

Uiteindelijk hebben we natuurlijk te maken met bedrukt papier wat op een gegeven moment haar waarde verliest, maar dit bedrukte papier is voor 95% de-inkable, en daardoor geschikt voor recycling en hergebruik van wit papier. De hoogste mate van recyclebaarheid in de markt.

Naast dit immens grote voordeel kunnen we met onze Fujifilm Jetpress 720S natuurlijk óók nog eens de allerhoogste afdrukkwaliteit bieden.

Wilt u óók de slag naar duurzaam maken voor wat betreft uw drukwerk? Neem dan contact met ons voor een advies op maat. We helpen u graag!