Shana Coppens
Accountmanager

 

015-8200104

shana@impresseddruk.nl
LinkedIn

Rillen, perforeren, stansen en lamineren

Impressed heeft de mogelijkheid om uw drukwerk net dat beetje extra’s te bieden. Wij staan voor kwaliteit en bieden verschillende mogelijkheden voor afwerking om uw drukwerk extra uitstraling te bieden. Een mooi visitekaartje richting uw doelgroep, door een zorgvuldige afwerking.

Afwerking van uw drukwerk

Wij passen diverse afwerkingsmethodes toe bij uw drukwerk, zoals:

  • rillen

Rillen is eigenlijk het aanbrengen of persen van een vouwlijn. Deze techniek kan toegepast worden op bijvoorbeeld karton of papier. Zonder rillijn zijn deze materialen lastig in een rechte lijn te vouwen. De groef wordt door een lijn of stomp wieltje in het papier gedrukt. Hierdoor wordt de lijn in het papier of karton zwakker, waardoor je het papier of karton mooier en makkelijker kunt vouwen. De ril zit uiteindelijk aan de binnenkant van de vouw.

  • perforeren

Perforeren is voor veel mensen een bekend fenomeen. Je pakt de perforator erbij en je maakt een reeks van gaatjes in het papier of karton. Deze toepassing wordt gebruikt om bijvoorbeeld een aanmeldingsstrook op een brief makkelijk te kunnen afscheuren. Voor postzegels geldt hetzelfde. Men spreekt dan ook wel van vertanding. Daarnaast wordt het gebruikt om papier in een map of ringband te kunnen opnemen.

  • stansen

Het uitsnijden van drukwerk wordt stansen genoemd. Dit wordt gedaan met behulp van een stansvorm. Deze techniek zorgt ervoor dat uw drukwerk in elke unieke vorm uit te snijden is. Dit levert meer kwaliteit en onderscheidend vermogen. Op maat gemaakte stansmessen van staal zorgen ervoor dat iedere unieke vorm te snijden is. Bij Impressed kunnen wij keer op keer de kwaliteit van het stansen waarborgen. Het stansen kan toegepast worden voor verschillende communicatievormen als boeken, kaarten, verpakkingen, offertemappen, toegangskaarten en meer.

  • lamineren

Uw drukwerk lamineren? Het voorzien van een mat of glanzende laag zorgt naast een professionele uitstraling ook voor bescherming tegen vuil en water. Lamineren wordt vaak bij boekomslagen gebruikt. Laminaat is goed te combineren met foliedruk. Bij Impressed hebben wij verschillende laminaten, mat, glans of met structuur. Het laminaat zorgt voor een langere levensduur en extra uitstraling.

Deze afwerkingsmethodes voeren wij volledig in eigen huis uit. Zo hebben wij korte lijnen en kunnen wij snel schakelen. Kwaliteit blijft hierdoor eveneens gewaarborgd.

Benieuwd naar onze mogelijkheden ?

Neem gerust contact op met een van onze medewerkers en wij vertellen graag wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van zorgvuldige afwerking.